Almanya Adalet Bakanı Leutheusser

Almanya Adalet Bakanı Leutheusser-Schnarrenberger Gaziantepte -Bakan Sabine Leutheusser-Schnarrenberger: -Suriyeden Türkiyeye sığınanlara daha fazla destek vermeyi amaçlıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Suriyeden Türkiyeye sığınanlara daha fazla destek vermeyi amaçladıklarını belirtti.
     Leutheusser-Schnarrenberger ve beraberindekiler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Belediye girişinde bando takımıyla karşılanan Leutheusser-Schnarrenberger, daha sonra başkanlık makamına geçti.
     Ziyarette şeref defterini imzalayan Leutheusser-Schnarrenbergere Belediye Başkanı Asım Güzelbey, fincan takımı hediye etti.
     Kiliste bulunan konteyner kentteki şartları görüp izlenimler edinmek için bölgeyi ziyaret ettiklerini ifade eden Leutheusser-Schnarrenberger, ilk defa bir Federal Hükümet üyesinin konteyner kente gittiğini belirtti.
     Konteyner kenti ziyareti sırasında Alman Kızılhaçı ile Türk Kızılayı arasında bir proje başlatıldığını aktaran Leutheusser-Schnarrenberger, Bu proje kapsamında bundan sonra Suriyeden Türkiyeye sığınanlara daha fazla destek vermeyi amaçlıyoruz. Bu konuda Almanya olarak daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Leutheusser-Schnarrenbergere, Gazianteple ilgili brifing verdi.
     Daha sonra Güzelbey ve Adalet Bakanı Leutheusser-Schnarrenberger, bir süre basına kapalı görüştü.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Almanya Adalet Bakanı Leutheusser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER