Almanyanın Türkiyeye göndereceği Patriot savunma sistemi

Almanyanın Türkiyeye göndereceği Patriot savunma sistemi -KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karaküçük: -Bu girişimi her şeyden önce dış güçlere karşı caydırıcı olması açısından olumlu değerlendiriyorum


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaçük, Almanyanın Patriot hava savunma sistemlerinin Kahramanmaraş yakınlarında konuşlandırılacağı yönündeki haberlere ilişkin, Bu girişimi her şeyden önce dış güçlere karşı caydırıcı olması açısından olumlu değerlendiriyorum dedi.
     Karaküçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanyanın Patriot hava savunma sistemlerinin Kahramanmaraş yakınlarında konuşlandırılacağıyla ilgili bilgileri basından öğrendiklerinin belirtti. Patriot hava savunma sisteminin Türkiyenin isteği üzerine gönderileceğini aktaran Karaküçük, şu değerlendirmeyi yaptı:
     Bu daha çok savunma amaçlı olacak. Bu girişim her şeyden önce dış güçlere karşı caydırıcı olması açısından olumlu görüyorum. Bu sonuçta Türkiye için bir güçtür. Ayrıca NATO ve Birleşmiş Milletlerin uluslararası platformda Türkiyenin yanında olduğunun göstergesidir. Suriyedeki belirsiz bir ortamın eşiğinde Türkiyenin NATO ile birlikte hareket etmesini de olumlu buluyorum.
     Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ise Patriot hava savunma sisteminin Kahramanmaraşa konuşlandırılmasıyla ilgili hiç kimsenin net bilgisinin bulunmadığını ifade etti.
     Almanyanın Kahramanmaraşın ismini telaffuz ettiğini aktaran Arıkan, Şahsi görüşüm, Patriot hava savunma sisteminin kentimize konuşlandırılmasını arzulamıyoruz diye konuştu.
     Almanya Devlet Bakanı Michael Link, Türkiyeye gönderilmesi planlanan Patriot sistemleri muhtemelen Kahramanmaraş kenti yakınlarında konuşlandırılacağını açıklamıştı.
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Almanyanın Türkiyeye göndereceği Patriot savunma sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER