Alman SPD Genel Başkanı Gabriel, Kahramanmaraşta

Alman SPD Genel Başkanı Gabriel, Kahramanmaraşta -Sigmar Gabriel ile beraberindeki heyet, patriot hava savunma sisteminde görevli Alman askeri birliğini ziyaret etti


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Kahramanmaraştaki patriot hava savunma sisteminde görevli Alman askeri birliğini ziyaret etti.
     Hava yolu ile geldiği Gaziantepten Kilise geçen Gabriel ile beraberindeki 10 kişilik heyet, Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret ettikten sonra kara yoluyla Kahramanmaraşa geldi.
     Gabrieli Gazi Kışlasında 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Kaan Kazaz karşıladı. Kazaz ile makamında bir süre görüşen Gabriel, daha sonra patriot hava savunma sisteminin bulunduğu alana geçti.
     Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann, burada Gabriel ve beraberindeki heyete, yapılan çalışmalar ve sistemle ilgili bilgi verdi.
     Alman askeri birliğini ziyaret ederek Alman askerlerle bir süre görüşen Gabriel, ziyarette basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir-Ersoy Sevinç / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Alman SPD Genel Başkanı Gabriel, Kahramanmaraşta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER