Alman öğrenciler Büyükşehirin sosyal hizmetler yapısını

Alman öğrenciler Büyükşehirin sosyal hizmetler yapısını inceledi


ANTALYA (A.A) - Almanyadan incelemelerde bulunmak üzere gelen üniversite öğrencileri, Antalya Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Almanyanın Hildesheim Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileri, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Antalyaya geldi. İncelemeler kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığını ziyaret eden öğrencilere üniversitenin Sosyal Hizmetler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Habil Gazi Çağlar da eşlik etti. Öğrenciler, makamında ziyaret ettikleri Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözenden bilgi aldı.
     Sözen, öğrencileri Antalyada ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak halka ulaşan bir birim olduklarını ifade eden Sözen, birçok alanda hizmet verdiklerini kaydetti.
     Sosyal yardımların yanı sıra ayni ve nakdi yardımlar yaptıklarını dile getiren Sözen, Belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışını benimsedik. Daha çok çocuklar, engelliler ve kadınlara yönelik çalışmalar yürütüyoruz dedi.
     Sosyal Hizmetler Dairesinin yapısı hakkında da bilgi veren Sözen, 30un üzerinde meslek uzmanıyla hizmet verdiklerini söyledi. Daire bünyesinde danışman büroları açtıklarını belirten Sözen, 4 müdürlük bünyesindeki merkezlerle vatandaşlara daha kaliteli hizmetler sunmaya çalıştıklarını açıkladı.
     Açıklamalardan sonra öğrenciler, merak ettikleri konularda Emin Sözene sorular yöneltti. Ziyaret sonunda öğrencilere, çeşitli hediyeler verildi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Alman öğrenciler Büyükşehirin sosyal hizmetler yapısını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER