Alkan köylüleri yol kapama eylemi yaptı

Alkan köylüleri yol kapama eylemi yaptı


MANİSA (A.A) - Alaşehir ilçesine bağlı Alkan köyünde, Muratlar mevkisindeki jeotermal sondaj çalışmaları sonrasında meydana gelen patlamalarla bozulan yollarının yeniden asfaltlanmasını talep eden köyüyer, yol kapama eylemi yaptı.
     Alkan köyü sakinleri, Muratlar mevkisinde meydana gelen jeotermal patlamalar nedeniyle asfalt köy yollarının bozulduğunu ve kuyu susturma çalışmalarının devam ettiği bölgeye giden sondaj firmasına ait ağır tonajlı araçların kaldırdığı tozun bağlarına zarar verdiği iddiasıyla eylem yaptı.
     Köy yolunu bir süre trafiğe kapatan köylüler, jeotermal kaynak suyu ile bozulan köy yollarının söz verildiği gibi yeniden asfaltlanmasını istedi.
     Alkan Köyü Muhtarı Hamit Akbulut, yaptığı açıklamada, bozulan köy yollarından geçen araçların kaldırdığı tozun bağların üzerine geldiğini, bu toz nedeniyle de asmalarda kırmızı örümcek hastalığı görülmeye başlandığını öne sürdü.
     Jeotermal sondaj çalışmalarını yürüten firmanın, patlamaların ardından yolu yeniden eski haline getirmeye söz verdiğini ifade eden Akbulut, bu sözün vakit geçirmeksizin yerine getirilmesini beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Alkan köylüleri yol kapama eylemi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER