Alınacak basit önlemlerle hırsızlığın önüne geçin

Alınacak basit önlemlerle hırsızlığın önüne geçin -Isparta Emniyet Müdürlüğünce dağıtılan broşürlerde hırsızlığın önüne geçilebilmek için alınacak basit tedbirler yer alıyor


ISPARTA (A.A) - Isparta Emniyet Müdürlüğünce dağıtılan broşürlerde hırsızlığın önüne geçilebilmek için alınacak basit tedbirler yer alıyor.
     Isparta Emniyet Müdürlüğünce, vatandaşlara, ev ve iş yerinden hırsızlıkla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili broşür dağıtıldı. Suçlarla mücadelede, toplumun yardımı olmaksızın polisin tam anlamıyla etkili olamayacağının belirtildiği broşürde, yaşanılan her ortamda suçla ilgili en ufak şüphe de 155 Polis İmdat servisinin aranarak güvençlik güçlerinden yardım istenmesi gerektiği bilgisi yer aldı.
     Ev ve iş yerinden hırsızlıkla mücadele polis kadar, vatandaşın kendisine de bazı görevlerin düştüğü ifade edilen broşürde, hırsızlıkla mücadele vatandaşın uygulaması gereken şu tedbirler anlatıldı:
     Oturduğunuz eve yeni taşındıysanız, kapı kilitlerini değiştirin. Evinizin giriş kapısında çift emniyetli kilit sistemi yaptırınız. Bahçe ve balkon kapılarını kilitli bulundurun. Hırsızlar eve girdiklerinde ilk önce yatak odasını karıştırır. Kıymetli eşyalarınızı sadece yatak odasında değil, evin değişik yerlerinde saklayın. Değerli eşyalarınızı camdan görünecek şekilde bırakmayın. Kısa süreli de olsa evden ayrıldığınız da bir odanın ışığını açık bırakın. Kapı anahtarınızı paspas altı, ayakkabı içi, elektrik ve su saati yanı gibi yerlere saklamayın. Hiç tanımadığınız biri geldiğinde içeri almayın. Yatmadan önce kapı ve pencerelerinizin kapalı olmasına özen gösterin. Kapınızın ziline ad ve soyad yerine sadece baş harfler ya da soyad yazın. Seyyar satıcı, pazarlamacı, dilenci, falcı, temizlikçi olarak ve yada çeşitli bahanelerle evinize girmek isteyenleri eve almayın.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alınacak basit önlemlerle hırsızlığın önüne geçin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER