Aliağada termik yapma istemiyoruz mitingi yapıldı

Aliağada termik yapma istemiyoruz mitingi yapıldı


İZMİR (A.A) - Aliağada, termik yapma istemiyoruz mitingi yapıldı.
     Aliağada yapım çalışmaları devam eden termik santrale karşı kurulan 1 Milyon İzmirli Platformu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen miting, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi üyelerinin halk oyunları gösterisi ve tiyatro oyunuyla başladı. Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Tiyatro Topluluğu da termik santrale uyarladıkları muhalif şarkıları seslendirdi.
     Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, mitingde yaptığı konuşmada, sendika olarak termik santrallere karşı olduklarını belirterek, Biz elbette ki Petkimin yatırımlarını savunuyoruz. Büyümesini, modernize olmasını, rafineri kurmasını savunuyoruz ama termik santral kurulmasını savunmuyoruz dedi.
     Platform sözcüsü Cemal Topçu da termik santrallerin yaratacağı kirliliğin canlı yaşamını olumsuz etkileyeceğini belirterek Oysa ki İzmir yenilebilir enerji kaynakları bakımından şanslı bir şehrimizdir. Güneş, rüzgar ve jeotermal gibi enerjilerden faydalanabilir, doğayla barışık bir şekilde ihtiyacı karşılayabilecek enerji üretebilir diye konuştu.
     İzmirin EXPO 2020ye Herkes için sağlık-sağlıklı bir çevre temasıyla aday olduğuna işaret eden Topçu, termik santrallerin kurulması durumunda İzmirin sağlığın ve yaşamın şehri değil, kanserin ve ölümün şehri olacağını ileri sürdü.
     (SŞN-HLL-UFK)
<< Önceki Haber Aliağada termik yapma istemiyoruz mitingi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER