Alaşehirde Sultani çekirdeksiz üzüm hasadına başlandı

Alaşehirde Sultani çekirdeksiz üzüm hasadına başlandı


MANİSA (A.A) - Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Alaşehir ilçesinde üretilen dünyaca ünlü Sultani cinsi çekirdeksiz sofralık üzüm hasadına başlandığını bildirdi.
     Çebi, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en önemli bağcılık alanlarına sahip olan Manisanın Alaşehir ilçesinde üretilen Sultani cinsi çekirdeksiz sofralık üzüm hasadına bugün itibariyle başlandığını belirtti.
     Manisanın 730 bin dönüm bağ arazisinde 355 bin ton sofralık üzüm üretimi ile Türkiyede birinci durumda olduğuna işaret eden Çebi, şunları kaydetti:
     Manisa 250 bin ton kuru üzüm ile Türkiye üretiminin yüzde 87sini karşılamakta olup, dünya kuru üzüm ihracatının yüzde 35i ilimizden gerçekleşmektedir. 2011 yılında ilimizden 197 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm, 185 bin ton sofralık yaş üzüm ihracatı gerçekleşmiştir. 60 bin bağcı ailesiyle yaklaşık 300 bin kişi geçimini üzüm üretimiyle sağlamaktadır. Bununla beraber, bölgemizde bağcılığa direk ya da dolaylı olarak girdiler üreten, gübre, ilaç, alet ve makine sanayi, bağ direkleri ve telleri, bağ dikim, budama ve hasat işçiliği, fidan üretimi ve kuru üzüm işletmelerinde istihdam edilen işçileri de bir bütün olarak değerlendirdiğimizde ilimize sağladığı ekonomik katkı daha geniş tabana yayılmaktadır.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Alaşehirde Sultani çekirdeksiz üzüm hasadına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER