Alaplı Merkez Camisindeki engelliler için yapılan

Alaplı Merkez Camisindeki engelliler için yapılan rampa -Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı Korkut: -Merkez Camisi şadırvanına yapılan engelli rampası, tehlikeye davetiye çıkartıyor


ZONGULDAK (A.A) - Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Merkez Camisi şadırvanına yapılan engelli rampası, tehlikeye davetiye çıkartıyor dedi.
     Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Camisi yanındaki şadırvanının engeliler için uygun hale getirilmesini istediklerini söyledi. Şadırvana yapılan engelli rampasının dik olduğunu ifade eden Korkut, Merkez Cami şadırvanına yapılan engelli rampası tehlikeye davetiye çıkartıyor. Rampayı bırakın bir engelliler için normal bir insanın bile o rampayı kullanması çok zor. Bunun yeniden düzenlenmesi için sözlü olarak başvuruda bulunmuştuk. Ancak hiçbir sonuç alamadık. Ayrıca şadırvan tuvaleti de engelliler için hiç uygun koşullar yok. Engeliler derneği olarak şadırvanın engelliler için uygun hale getirilmesini istiyoruz dileklerini bildirdi.
     Engelli Mustafa Özdemir de, engelliler için yapılan rampanın eğiminin yüzde 8 olması gerektiğini belirterek, Buraya zamanında engelli rampası yapılmış ancak eğim yüzde 45 civarında yapılmıştır. Dik rampadan tekerlekli sandalye ile inmemiz imkansız. Buda bizim için tehlikeli oluyor. Yetkilerden isteğim engellilerin rahatça kullanması için şadırvana giden engelli rampasını yeniden yapmalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Alaplı Merkez Camisindeki engelliler için yapılan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER