Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz: -2012 yılının bal üretimi acısından çok verimli geçeceğini düşünüyorum


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, 2012 yılının bal üretimi acısından çok verimli geçeceğini düşünüyorum dedi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede arı yetiştiriciliğinin her geçen gün arttığını belirterek, Alaplı genelinde yaklaşık 7 bin 500 arı kovanı olduğunu söyledi.
     Bölgede arıcılığın son 3 yıldır vatandaşlar tarafından yapıldığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bize kayıtlı 7 bin 500 civarında arı kovanı var. Bir kovandan ortalama yıllara vurduğumuzda 10-15 kilogram arasında bal alınıyor. Üretimin büyük bir çoğunluğu orman gülünden üretilen acı bal, ardından kestane ve daha sonra ıhlamur ağırlıklı özelliği olan balımızdan geliyor. Arıcıların şehir merkezlerinden uzakta daha sağlıklı şartlarda bal üretimi yapabilmeleri için izin alınarak, ormanlarda belirli yerlere yerleştiler. Bal üreticilerimiz de temmuzun sonuna doğru hasatlarını alarak evlerine geri dönerler. 2012 yılının bal üretimi acısından çok verimli geçeceğini düşünüyorum. Bal üretimiyle ilgili bugün birçok aile evinin geçimini sağlıyor. Bu da ilçemize ekonomik anlamda önemli bir girdi sağlıyor. Bal üreticileri ilçemiz için önemli bir uğraş veriyor.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER