Alaplı Çayında inceleme

Alaplı Çayında inceleme


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden (DSİ) gelen heyetin taşma tehlikesi bulunan Alaplı Çayının denizle birleştiği nokta ile İncivez deresinde incelemelerde bulunduğunu bildirdi.
     Çimenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve DSİ heyetine mendirek hakkında bilgiler verdiğini belirtti.
     Alaplı Çayının şiddetli yağışlarda taşma tehlikesinin bulunduğunu ifade eden Çimenoğlu, şunları kaydetti:
     Çayın denizle birleştiği nokta bilindiği gibi her yağıştan sonra kum, çakıl ve taş yığınlarıyla tıkanıyor. Biz, iş makineleriyle kapanan dere ağzını açıyoruz ama yağışla birlikte yine kapanıyor. Bu durum hem Alaplı Çayını taşma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor, hem de çayın akışı olmadığı için kirlenmesine sebep oluyor. Bunu önlemek için ilgili kurumlara çay ağzına mendirek yapılması talebinde bulunduk. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candanın yönlendirmesiyle iki kurumumuzdan teknik ekipler geldi. İncelemelerde bulundular. Gerekli fotoğraf ve kamere görüntülerini aldılar. Daha detaylı bir inceleme yapıldıktan sonra mendirekle ilgili nihai bir karar verilecek. Biz Alaplı Belediyesi olarak mendireğin bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Alaplı Çayında inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER