Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu:

Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu: -Hem belediye dükkanları hem de Alaplı Çayı projesi bu yıl tamamlanacak


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Hem belediye dükkanları hem de Alaplı Çayı projesi bu yıl tamamlanacak dedi.
     Çimenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yıllardır sorun haline gelen ve kimsenin istemediği belediye dükkanlarını yıkarak yenisini yapacaklarını söyledi.
     Belediye olarak bu yıl en büyük projelerinin belediye dükkanları olduğunu ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
     İlçemizde yıllardır sorun haline gelen ve kimsenin istemediği belediye dükkanlarının yıkılmasıyla ilgili proje hazırladık. İhalesin yaptık. Değerlendirme aşamasındayız. Proje süresi 5 ay, çevre düzenlemesiyle birlikte işin 7 ayda tamamlanmasını hedefliyoruz. Nisan ayında başlanan projede 56 dükkan yapılacak. İller Bankasından gerekli ödeneği aldık, hesabımızda duruyor. Ödenek konusunda bir sıkıntımız yok. Eski dükkanların olduğu bölgede yürüyüş yolu ve balıkçı lokantalarıyla birlikte vatandaşlarımız sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği alan oluşturacağız. DSİ ile yaptığımız görüşmeler Alaplı Çayının temizlenmesi çalışmaları başladı. Dere, Alaplı deniz ağzı çıkışından Mollabeye kadar olan kısım temizlenerek ilçe merkezindeki kirlilikte ortadan kalkmış olacak. Bu yıl derin deşarj sisteminin tamamlanmasıyla birlikte çaya kanalizasyon akmayacak. Hem belediye dükkanları hem de Alaplı çayı projeleri bu yıl tamamlanacak.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER