Alaplıda kanalizasyonun Karadenize aktığı iddiası

Alaplıda kanalizasyonun Karadenize aktığı iddiası -İlçeye bağlı Yenimahalle TOKİ evleri ve 690 evlerin kanalizasyonunun Karadenize aktığı iddia edildi -Belediye Başkanı Çimenoğlu: -Alaplıda derin deşarj sistemi çalışmalarının ta


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Alaplı ilçesine bağlı Yenimahalle TOKİ evleri ve 690 evlerinin kanalizasyonunun Karadenize aktığı iddia edildi.
     Alaplı Küçüktekke Köyü Muhtarı Halit Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün içerisinden geçen İncivez deresine karışan kanalizasyon sularının 15 yıldır Karadenize aktığını iddia etti.
     Kanalizasyon sularının Karadenize akmasıyla ilgili şikayette bulunduklarını ifade eden Yaman, şöyle konuştu:
     Alaplıya bağlı 690 evler ve Yenimahalle TOKİ evlerinin kanalizasyon suları köy içerisinden gecen İncivez deresiyle birlikte Karadenize akıyor. Özelikle yaz mevsiminde köyün içerisinde sineklerden ve pis kokudan durmamız imkansız hale geliyor. Kış mevsimin de ise yağmur sularıyla derede yükselme meydana geliyor. Bu da tarlaları su altında bırakıyor. Bunun nedeni derenin aktığı Karadenize çıkış ağzının kapalı olması. Dolayısıyla daha önce yaptığım müracaatlarda ağızda temizleme çalışması yapılmıştı. Ancak çakıl taşları tekrar dolan derenin ağzını kapatıyor. Öncelikli olarak Karadenizi kanalizasyon sularından kurtarmak gerekmektedir. İncivez sahili eskiden denize girilen bir yerdi. Ancak kanalizasyon sularının akmasıyla denize girilen bölgede pek kimse olmuyor. İncivez deresiyle ilgili yetkililerin bir çalışma yapmasını istiyoruz.
    
     -Derin Deşarj sistemi sorunları çözecek-
    
     Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da ilçede alt yapı çalışmalarının yüzde 90 tamamlandığını, kalan yüzde 10un ise Yenimahalle TOKİ ile 690 evlerinin kanalizasyon sistemi olduğunu belirterek, Alaplıda derin deşarj sistemi çalışmalarının tamamlanmasının ardından Karadenize kanalizasyon suları akmayacak dedi.
     TOKİ evleri ve 690 evlerinin kanalizasyon sisteminin mülkiyet sorunu nedeniyle alt yapı sistemine bağlanamadığını vurgulayan Çimenoğlu, şunları kaydetti:
     Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatıyla ilgili yüklenici firmaya yer teslimini yapmıştık. Şimdi, imalat ve inşaat işine başlandı. Alaplı deresine ve deniz kenarına akan bütün atık suları bir yerde toplayarak ön arıtma yaptıktan sonra derin deşarj olarak denize vermeyi planlıyoruz. Atık sular, kıyıdan bin 900 kilometre ileriye ve 19 metre derinliğe arıtıldıktan sonra bırakılacak. Proje inşaatının önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Alaplıda kanalizasyonun Karadenize aktığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER