Alaplıda Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatı

Alaplıda Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatı başladı


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İller Bankası aracılığıyla yapılacak Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatının başladığını bildirdi.
     Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, her biri 13 metre olan deniz dibine döşenecek boruların bağlantılarının yapılmaya başlandığını söyledi.
     Gelecek yıl inşaatın tamamlanmasıyla, Alaplı derelerinin ve deniz kenarlarının kanalizasyon ve atık sulardan kurtulacağını ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
     Alaplı Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatıyla ilgili daha önce yüklenici firmaya yer teslimini yapmıştık. Şimdi, imalat ve inşaat işine başlandı. İller Bankası aracılığıyla yaptığımız, yarısı hibe, yarısı da belediyemizce taksitler halinde ödenecek olan bir projedir. Alaplı deresine ve deniz kenarına akan bütün atık suları bir yerde toplayıp ön arıtma yaptıktan sonra derin deşarj olarak denize vermeyi kapsayan projeyle atık sular, kıyıdan 1900 metre ileriye ve 19 metre derinliğe arıtıldıktan sonra bırakılacak. Bizim kontrolümüz altında yapılacak olan derin deniz deşarj inşaatında kullanılacak boruların yaklaşık 900 metresi geldi. Her biri 13 metre olan borular, 4erli olarak birleştirilerek bağlantıları yapılıyor. Her biri 72 metre uzunluğa sahip olan bu bağlantılı borular, yüzdürülerek denizin açığına götürülecek ve deniz dibine batırılacak. Boruların montajı için Alaplı Balıkçı Barınağı tercih edildi. Burada boruların montajı yapılarak, yüzdürülerek açığa götürülüp denizaltında hattı döşenecek. Şu anda montaj çalışmaları devam ediyor. Bu işin 500 gün iş süresi var.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Alaplıda Derin Deniz Deşarj Sistemi inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER