Alaplıda denizcilik çalıştayı başladı

Alaplıda denizcilik çalıştayı başladı


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulunda (MYO) 8. Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalıştayı başladı.
     BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Alaplı MYO Konferans Salonundaki çalıştayda yaptığı konuşmada, etkinliğin Türkiyede gemi adamı yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
     Çalıştayın amacının projeler üretmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bağdigen, şöyle konuştu:
     Ülkemizdeki meslek yüksekokulları bünyesinde yürütülen denizcilik programlarının, eğitim öğretim etkinliklerinin ve buna bağlı süreçlerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik görüş, öneri ve projeler oluşturulması açısından çalıştay önemli. Burada gemi adamlığı yönetmeliği değerlendirilerek bu alanda yetiştirilecek mezunların gerçek hayatta karşılaştığı sorunlar tartışılacak. Bununla birlikte birçok konu çalıştayda görüşülecek. Bu ve bundan sonra devam edecek çalıştaylar ülkemizde gemi adamı yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.
     BEÜ Alaplı MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Rıfkı Henden de bünyesinde denizcilikle ilgi birimi bulunan meslek yüksekokullarının her yıl belirli tarihlerde toplandığını belirterek, İki gün sürecek olan çalıştayda denizcilik sektöründe yaşanan sorunlar tartışılarak çözüm önerileri ortaya konulacak dedi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Alaplıda denizcilik çalıştayı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER