Alanya Müftülüğüne atanan Mustafa Topal,

Alanya Müftülüğüne atanan Mustafa Topal, projelerini anlattı


ANTALYA (A.A) - Erdemli Müftülüğünden Alanya Müftülüğüne atanan Mustafa Topal, projelerini anlattı.
     Mustafa Topal, Alanya Müftülüğünde düzenlediği basın toplantısında, Alanyanın yılda 2.5 milyonu aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığını belirtti.
     Ayrıca 23 bini aşkın yabancının mülk edindiği Alanyada farklı gelenek, görenek, eğitim, kültür ve hayat anlayışından oluşan bir toplum ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Topal, din hizmeti sunmada din görevlilerinin üstlendiği görevin büyük önem arz ettiğini, modern bir yönetim anlayışıyla uzun vadeli projeler geliştirme çabası içinde olacaklarını kaydetti.
     Her şeyden evvel personel eğitiminin çok büyük önem arz ettiğinin bilincinde olduğunu dile getiren Topal, Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda personel eğitimi anlayışı, geliştirdiği strateji ve metotlar doğrultusunda hızlı bir çalışma içerisinde. Hedefimiz Kuran-ı Kerimin kıraatiyle muhtevasını ve Peygamber efendimizin sünnetini en iyi şekilde anlamış, en azından ilmihal bilgileri konusunda iyi yetişmiş, görev bilinci gelişmiş, sorumluluğunun idrakinde olan personel yetiştirmek. Onların şahsi, ailevi ve içtimai ihtiyaçlarını ve eksiklerini tespit ederek telafisine de önem vereceğiz. Böylece tam donanımlı personel yapısıyla, vaaz irşat görevinin maksadına uygun ve verimli bir şekilde ifa edileceği kanaatindeyim dedi.
     Ben değil biz merkezli anlayış ve ekip ruhuyla daha verimli olunacağını kaydeden Topal, eğitim faaliyetini yoğun biçimde sürdüreceklerini belirtti. Müftülük personeline yönelik hizmet içi eğitim seminerlerini, konferanslarını, kısa süreli eğitim kurslarını diğer kurumlardan da yardım alınarak sürdürüleceğini dile getiren Topal, personelin motivasyonunu artırarak verimliliği sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Toplumun vazgeçilmez gerçeği olan çocuk eğitimine gereken önemi göstereceklerini anlatan Topal, Kuran kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının örgün ve yaygın eğitim faaliyetlerinin merkezini teşkil ettiğini ifade etti.
     Kuran kurslarının dini bilgiyi halka sağlıklı ulaştırabilmenin önemli ayağı olduğunu vurgulayan Topal, şöyle dedi:
     Alanya Müftülüğü olarak Kuran kurslarımızın etkinliğini ilçemizde artırma çabası içinde olacağız. Bir yandan Kuran kurslarımızı teknolojinin sunduğu imkanlarla fiziki bakımdan donatırken, diğer yandan son yıllarda başkanlığımızca ilmi ve pedagojik esaslar üzerine oturtulan müfredat ve ders işleme usullerini kalıcı şekilde uygulama gayreti içinde olacağız.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanya Müftülüğüne atanan Mustafa Topal, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER