Alanya Belediyesine yeni kurtarma aracı alındı

Alanya Belediyesine yeni kurtarma aracı alındı


ANTALYA (A.A) - Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yeni alınan arama kurtarma aracını düzenlediği törenle tanıttı.
     Alanya İtfaiye Müdürlüğünde kullanılmak üzere 250 bin liraya alınan arama kurtarma hizmet aracının tanıtımı İtfaiye Müdürlüğünde yapıldı. İhtiyaç halinde yangın söndürmede de kullanılabilen araç, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve İtfaiye Müdürü Mehmet Oral tarafından tanıtıldı.
     İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, kurtarma aracında jeneratör, hidrolik kesme takımları, ayırma takımları, beton kesme makinesi, ağaç kesme makinesi, temiz hava solunum cihazı, teleskopik projektörler, ilk yardım çantası, tırmanış malzemesi, sedye, seyyar merdiven, anons sistemi, kurtarma vinci, 3 bin litre, 100 litre su köpüğü, su fırlatma monitörü, su ikmal sistemi ile trafik kazalarında ve diğer kurtarmalarda kullanılabilecek malzemelerin yer aldığını söyledi. Oral, araç filosuna yapılan yeni takviyeyle 11 itfaiye ve kurtarma aracına sahip olduklarını belirtti.
     Belediye Başkanı Sipahioğlu ise filoya yeni araç takviyesi yapılmasıyla itfaiyenin daha güçlü hale geldiğini belirtti. Alınan hizmet aracının sadece merkezde değil tüm Alanyada kullanılacağını söyleyen Sipahioğlu, Belediyeye meclisimizin almış olduğu kararla kazalarda ve yangın anında kullanacağımız bu aracı belediyemize kazandırdık. 2014ten sonra kanunen hizmet vereceğimiz tüm belde ve mahalle olan köylerimizde dahil bütün Alanyaya hizmet verecek dedi.
     Yapılan araç ve hizmet binası duasının ardından itfaiye binasının projesini hazırlayan mimar Nurşen Karadumana itfaiye Müdürü Mehmet Oral tarafından plaket verildi.
     Tören, araçla yapılan temsili kurtarma gösteriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanya Belediyesine yeni kurtarma aracı alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER