Alanyada kurbanlık denetimleri artırıldı

Alanyada kurbanlık denetimleri artırıldı


ANTALYA (A.A) - Alanyada yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık denetimleri artırıldı.
     Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sağlıklı kurbanlıkların halka sunulması için Demirtaş beldesindeki kurbanlık sevkıyatını, Demirtaj Jandarma Komutanlığı ekipleriyle denetledi.
     Denetime katılan Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların sevkıyatının yapıldığı yollarda ve satışa çıkarıldığı pazarlarda kontrol yaptıklarını söyledi.
     Yol denetimlerini Demirtaş Jandarma Komutanlığının desteğiyle gerçekleştirdiklerini anlatan Rüzgar, Hayvan sevk eden araçları durdurmaktayız. Bu hayvanların geldikleri bölgede küpelerini, sevk raporlarını, aşılarını kontrol ediyoruz. Bunlardan biri olmazsa hayvanı 21 gün karantina alıyoruz. Ardından uygun olursa serbest bırakıyoruz dedi.
     Hayvan pazarında satışların başladığını ifade eden Rüzgar, İlçe müdürlüğümüzden ekipler hayvan pazarındaki hayvanları kontrol ediyor. Eğer ilçe sınırları içerisinden geliyorsa büyük başlar için pasaport, küçük başlar için nakil beyannamesi istiyoruz. Şehir dışından gelenlerde ise veteriner sağlık raporu arıyoruz diye konuştu.
     Rüzgar, yol kontrollerinin bundan sonra da devam edeceğini, bayram boyunca kurbanlıkların sağlıklı bir şekilde kesimlerinin yapılmasını sağlayacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada kurbanlık denetimleri artırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER