Alanyada iskeleler ruhsatlandırılacak

Alanyada iskeleler ruhsatlandırılacak -İlçe Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün: Bu yerlerin ruhsatlandırılması için ilgili belediyeleri uyardık


ANTALYA (A.A) - Alanya Milli Emlak Müdürü Ömer Ertüzün, ilçedeki iskelelerin ruhsatlandırılması için çalışma yaptıklarını söyledi.
     Ömer Ertüzün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yapılan incelemelerde toplam 70 iskele tespit ettiklerini belirtti.
     Alanya sahillerinde kurulan iskelelerin ruhsata tabi olması için başlatılan çalışmalarda 8 iskele için kullanma iznine tabi ön izin, bir iskele için de kullanma izni verildiğini ifade eden Ertüzün, 8 iskelenin toplam yüz ölçümünün 8 bin 883 metrekare olduğu kaydetti.
     Ön izin verilen iskeleler için kullanıcılardan toplam 465 bin 125 lira alındığını bildiren Ertüzün, bin 625 metrekare alana sahip izin verilen iskele için ise 91 bin lira bedel alındığını, bunların dışında kalan 61 iskele için ise her yıl yaz aylarında yapılan tespitlerde ecrimisil takibatı yaptıklarını söyledi.
     Hazineye ait alanları işgal edenleri tespit etmeye devam edeceklerini dile getiren Ertüzün, tespit edilen iskelelerin ruhsatlandırılması anlamında mülki amirliğe bildirdiklerini ifade etti.
     Ertüzün, Alanyada Milli Emlak Müdürlüğünün bu yılın eylül ayında faaliyete geçtiğini belirterek, İlk etapta iskele tespitlerini dikkate aldık. Bu yerlerin ruhsatlandırılması için ilgili belediyeleri uyardık. Gönlümüzden geçen bunları ruhsat içerisine almak. İskeleler görüntü olarak düzenli gözüküyor. Ancak resmiyette düzgün değil. Sebebi de ruhsatlandırılmamış olması. Bunları düzene girmesi için zorlayacağız dedi.
     Ülke genelinde Manavgat, Alanya ve Çeşmede pilot uygulama olarak Milli Emlak Müdürlüğü kurulduğunu bildiren Ertüzün, Bu, kayıp ve kaçağı önlemek için alınan bir önlem. Alanyada turizm potansiyeli çok fazla. Dünyaya açılan bir yer. Bu anlamda bu yerlerin düzene girmesi gerekiyor diye konuştu.
     Ruhsat işlemlerinin masraflı ve uzun sürmesi nedeniyle kişilerin ecrimisil ödemeyi daha kolay bulunduğu vurgulayan Ertüzün, Devletin haberi var, parasını yatırıyorum anlayışını değiştirmek istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada iskeleler ruhsatlandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER