Alanyada Grameen Mikrofinans Programı anlatıldı

Alanyada Grameen Mikrofinans Programı anlatıldı


ANTALYA (A.A) - Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Eskişehir Bölge ve İç Denetim Müdürü Esra Aynalı Ev hanımlarına balık vermek yerine, balık tutmayı öğretiyoruz dedi.
     Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Eskişehir Bölge ve İç Denetim Müdürü Esra Aynalı ile Antalya Merkez Müdürü Hale Ergin Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlunu makamında ziyaret etti.
     Türkiyede 61 şehirde 81 şubesi bulunan mikrofinans sisteminin çalışmaları hakkında bilgi veren Aynalı, Programımız dahilinde ev hanımlarının aile bütçelerine katkıda bulunmaları için kredi veriyoruz. Onlara bu anlamda maddi destek olurken, manevi olarak da sosyal yaşamda kendilerini faydalı hissetmeleri için manevi destek sağlıyoruz. Ev hanımlarına balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmek temel amacımız. Biz onlara balık tutmak için de gerekli malzemeyi veriyoruz dedi.
     Aynalı, Antalyada 300e yakın kredi alan üyelerinin olduğunu, Alanyada ise şu ana kadar 75 kişiyi üye yaptıklarını belirtti.
     Başkan Hasan Sipahioğlu da Alanyada belediye tarafından kurulan İpek Eller Atölyesinde kursiyerler için böyle bir imkan tanınabileceğini söyledi.
     Belediye olarak kursu bitirenlerin her birine tezgah hediye edildiğini kaydeden Sipahioğlu, dokuma yapmak için bazı ana ürünlere ihtiyaç duyduklarını, bu anlamda programdan faydalanılabileceğini belirtti.
     Başkan Sipahioğlu, daha sonra Aynalı ve Engin ile İpek Eller Atölyesinde incelemede bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada Grameen Mikrofinans Programı anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER