Akyazıda parkomat uygulaması yapılacak

Akyazıda parkomat uygulaması yapılacak


SAKARYA (A.A) - Akyazı ilçesinde parkomat uygulaması yapılacak.
     Yeni Parkta düzenlenen basın toplantısında konuşan firma temsilcisi Çağrı Yücel, esnafların mal indirme yükleme işlemlerini belirlenen saatler içinde yapmaları gerektiğini belirterek, ilçedeki araçlar için park süresinin iki saatle sınırlı olacağını söyledi.
     Talep halinde abonman sisteminin de uygulanacağını anlatan Yücel, Şu an için abonman sistemi çalışması mevcut değil. Sistem yap-işlet-devret şeklinde olacaktır dedi.
     Parkomat sisteminden elde edilecek brüt gelirin yüzde 15ini belediyenin ulaşım giderleri için kullanabileceğini ifade eden Yücel, Parkomat noktalarındaki hane sahipleri ve kiracılar ikametgah belgesi ve ruhsatlarla hanelerinin önlerindeki park alanlarını ücretsiz kullanabilecekler. Tabii ki bu o alanın sadece onlara ait olduğu anlamına gelmiyor. Park alanı başka araçlar tarafından da kullanılabilecek şeklinde konuştu.
     Yücel, Sistemin amacı ilçede trafik akşını düzenlemek, trafik yoğunluğu ile ses ve hava kirliliğini en aza indirmek, toplu taşıma araçlarının kullanımını artırmak diye kaydetti.
     24 Eylül Pazartesi günü uygulamaya başlanacak sistem, 09.00 ve 19.00 saatleri arasında uygulanacak.
    
     Muhabir: Sezai Yolcu / Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akyazıda parkomat uygulaması yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER