AKVAM, Almanyadan Kehl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

AKVAM, Almanyadan Kehl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), Almanyanın Kehl Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Maliye Yüksek Okulu öğrencilerini ağırladı.
     Türkiyedeki yerel yönetimleri incelemek ve ABye uyum süreci hakkında bilgi almak amacıyla 9 yüksek lisans öğrencisi ile 2 öğretim üyesi, Antalyaya geldi. Konuklar, iki gün boyunca Akdeniz Üniversitesi, Muratpaşa Belediyesi ve Kent Konseyinde Türkiyede yerel yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi aldı.
     Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Gültekini ziyaret eden öğrenciler, ziyaretin ilk gününde üniversitesinin eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde yerel yönetimler ve Türkiye AB ilişkileri konusunda düzenlenen konferansa katıldı.
     Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurtu da ikinci gün ziyaret eden heyet, Kent Konseyi ve Gündem 21in kuruluşu ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi edindi. Başkan Semanur Kurt, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya Kent Konseyinin Türkiyede bir ilk ve örnek olduğunu, 2006 yılında çıkan yasayla tüm belediyelerin konseyin aldığı kararları dikkate almak zorunda olduklarını belirtti.
     Kurt, Antalya Kent Konseyinin yaklaşık 5 bin üyesinin bulunduğunu, Antalya için hayati önem taşıyan tavsiye kararları aldıklarını ifade ederek, kentin faydasına olmayan kararların uygulanmasını önlemek için bütün demokratik haklarını kullandıklarını kaydetti.
     AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen ise Avrupa Birliğine uyum sürecinde Türkiyede halen devam eden kamu yönetimi reformlarının gerçekleştirildiğini belirterek, bu dönemde her iki ülke akademisyenlerinin fikir alışverişi için bir araya gelmelerinin yararlı olduğunu söyledi.
     Esen, Kehl Yüksekokulu ile Avrupa başkentlerinden biri olan Strasburgdaki üniversite ile en kısa zamanda işbirliği olanakları oluşturmayı planladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AKVAM, Almanyadan Kehl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER