Akülü arabalarla trafik eğitimi

Akülü arabalarla trafik eğitimi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünün desteğini alarak anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine akülü arabalarla trafik kurallarını anlatacak.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyesi Trafik Eğitim Pistinde incelemelerde bulundu. Trafik eğitimi almaya gelen çocuklarla sohbet eden Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik eğitimi almayan birçok insanın hayatını kaybettiğini söyledi.
     Verilen trafik eğitimleriyle kazaların daha da azalacağına inandıklarını ifade eden Zolan şöyle konuştu:
     Nüfusun artmasıyla birlikte trafik daha da yoğunlaştı. Biz trafik eğitimi almayan çocuğumuz kalmasın için 7 bin metrekarelik bir alana trafik pisti hazırladık. Pistin içerisinde 19 akülü araba, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri var. Aynı zamanda pistin farklı noktalarında trafikte yer alan bütün kuralların levhalarını hazırlayarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Bu pistte önümüzdeki eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünün desteğini alarak ilköğretim öğrencilerine akülü arabalarla trafik kurallarını anlatacağız. Çocuklarımızın alacakları eğitim ile kendi güvenlikleri açısından oldukça verimli olacak, proje kapsamında öğrencilerin uygulamalı olarak trafik bilincini geliştirip, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı uygulamalar yaparak, günlük hayattaki becerilerini artırmalarını sağlanmış olacağız.
     Zolan, pistte yer alan Bilgilendirme Toplantı Salonunda toplu taşıma araçlarının sürücüleri ile vatandaşlara da trafik kuralları konusunda eğitimlerin verileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Akülü arabalarla trafik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER