AKÜ Dinar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.

AKÜ Dinar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Balık: İlçeye 4 yıllık yüksekokulun açılması çok uzun soluklu bir iş


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Dinar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Balık, Dinara 4 yıllık yüksek okulun açılmasının çok uzun soluklu bir iş olduğunu söyledi.
     Yrd. Doç. Dr. Balık, düzenlediği basın toplantısında, göreve başladığı günden bugüne kadar çok önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.
     4 yıllık yüksekokulun ilçeye açılabilmesi için anahtar teslimine kadar bütün bina ve tesislerin yapılması gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Balık, şöyle konuştu:
     Yüksekokul için bizden önceki arkadaşlarımız da büyük uğraşlar vermişler. Bu konuyu enine boyuna inceledim. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) zaman zaman politika değişikliklerine gidebiliyor. İlçeye, 4 yıllık yüksekokulun gelmesi çok uzun soluklu bir iş. YÖK, okulun açılması için kendi arsası üzerine anahtar teslim bina istiyor. Bu şartlar yerine getirilirse ancak o zaman 4 yıllık yüksek okul açılabilir.
     Yrd. Doç. Dr. Balık, dolu dolu bir yıl geçirdiklerini anlatarak, şunları bildirdi:
     Özellikle kariyer ve kişisel gelişim günleri öğrenciler üzerinde çok etkili oldu. Gelecek yıllarda bu etkinliği geleneksel bir hale getirerek Dinarlı iş adamlarıyla yapacağız. Dinar genelindeki iş adamlarımızın da deneyimlerinden yararlanıp iş adamlarımızı kariyer günlerimizle bağdaştırmak istiyoruz. Okulumuza spor sahasının yeniden inşa edilerek öğrencilerin hizmetine sunacağız. Bunun yanında kantin, kafeterya ve halı-kilim atölyesi olarak kullanılan binamız su alıyor. Bu binanın yerine yenisinin yapacağız. Üniversite, Zafer Kalkınma Ajansı, belediye ve kaymakamlık ortak projesi kapsamında çok güzel yeni bir binanın okula kazandırılacağız.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AKÜ Dinar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER