Aktif Eğitim

Aktif Eğitim-Sen Bilecik İl Temsilcisi Pehlivan: Büyük hedeflere ulaşmak ancak eğitim öğretim ortamlarının iyileştirilmesi ve eğitim çalışanlarının daha iyi imkanlara kavuşturulması ile mümkün olacaktır


BİLECİK (A.A) - Aktif Eğitim-Sen Bilecik İl Temsilcisi Rıdvan Pehlivan, büyük hedeflere ulaşmanın ancak eğitim öğretim ortamlarının iyileştirilmesi ve eğitim çalışanlarının daha iyi imkanlara kavuşturulması ile mümkün olabileceğini savundu.
     Pehlivan, Pelitözü Gölparkta yaptığı toplantıdaki konuşmasında, sendikanın, eğitime gönül vermiş, eğitim çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, eğitim sisteminin daha verimli hale getirilmesi gibi konularda fikir ve projeleri var diye düşünen öğretmenler tarafından kurulduğunu belirterek, kurumun hiçbir sendika veya harekete alternatif olma düşüncesi taşımadığını söyledi.
     Sendikanın, başkalarına borçlu olmadan kendi iç dinamikleriyle ayakta durabileceğini bildiklerini ve çalışmalarını reaksiyoner değil aksiyoner bir anlayışla planlamaya, yürütmeye çalıştıklarını anlatan Pehlivan, şunları kaydetti:
     Sendikamız, büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla ulaşılacağı doğrusundan hareketle faaliyetlerini iddiasız ve ilkeli yürütmektedir. Sendikacılık adına diğer sendikaların yapamadıklarını yapmak için değil, diğer sendikaların yapmaya çalıştıklarına kendi yöntemleriyle katkı sunmak için kurulmuştur. Eğitime ve eğitim çalışanlarına hizmet etmek üzere çıktığı bu kutlu yolculukta, gücünü sadece ilkelerinden ve üyelerinden alarak, doğrularından hiçbir zaman taviz vermeden yoluna devam etmektedir. Sendikamız, ilkeli davranma adına, sadece sendikacılık yapacak, milletimizin ve meslektaşlarımızın faydasına atılan her güzel ve doğru adımı siyasi yandaşlık, düşmanlık ön kabulü olmadan alkışlayacak ve destekleyecek, milletimizin ve meslektaşlarımızın zararına atılan her olumsuz ve yanlış adımı, yine siyasi yandaşlık/ düşmanlık ön kabulü olmadan eleştirecektir. Aktif Eğitimciler Sendikası, yapılacak yasal düzenlemelerin ve tüm idari işlemlerin eğitim çalışanlarının mesleki, sosyal, ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik olması için stratejik çalışmalar yapacak, idareye önerilerde bulunacak, tüm iyi niyetli ve yapıcı çabalarına rağmen milletimizin ve eğitim çalışanlarının zararına olan düzenlemelere karsı da tüm üyeleriyle birlikte gereken tepkiyi gösterecektir. Ancak kendi meşru haklarını isterken başkalarının meşru haklarını kullanmalarına engel olmayacaktır.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER