Akseki Kaymakamlığından barınma yardımı

Akseki Kaymakamlığından barınma yardımı -İlçede 10 aileye 200 bin 880 lira barınma yardımı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerde ihtiyaç sahiplerine yeni ev yapımı ve mevcut evlerin onarımı için barınma yardımlarının devam ettiği bildirildi.
     Akseki Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mekan Çeviren, ilçe merkez ve köylerinde ikamet edip barınma sorunu yaşayan fakir ve yardıma muhtaç vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilmeleri için yeni ev yapımı ya da mevcut evlerin onarımına yönelik yardımların devam ettiğini söyledi.
     Çeviren, barınmaya muhtaç vatandaşların talepleri doğrultusunda köylerde yaşayan 10 ailenin evlerinin onarılması amacıyla 200 bin 880 lira tutarında proje hazırlandığını belirterek, bakanlığın onayının ardından projenin uygulamaya geçirileceğini anlattı.
     Barınma yardımıyla sosyal güvenceden yoksun, fakir ve muhtaç vatandaşların kötü koşullara sahip konutlarının, hazırlanacak rapora göre yeniden yapılacağını belirten Çeviren, İhtiyaç sahiplerinin, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmaması, dul, yaşlı, ailede kronik rahatsızlığı olan birisinin olması, ailede engelli birisinin olması, afet kapsamında bir durumunun söz konusu olması, kişinin kendisine ait tapusunun olması gerekmektedir dedi.
     Bu tür projeleri hayata geçirmek için çalışmalara devam ettiklerini de vurgulayan Çeviren, şöyle konuştu:
     Anayasamızın temeli olan sosyal devlet ilkesini hayata geçiriyoruz. Devletin fakir fukarayı koruyup kollama, onları arayıp bulup ihtiyaçlarını tespit etme görevi vardır. Milletin derdi ile dertlenmek sosyal devletin en önemli görevidir. Bizim için her vatandaşımız birinci sınıf vatandaştır. Biz bunu hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da bu tür projeler devam edecektir.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Akseki Kaymakamlığından barınma yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER