Akseki Eğitim Hayratı Derneği toplantısı yapıldı

Akseki Eğitim Hayratı Derneği toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Derneği nisan ayı toplantısı yapıldı.
     Akseki Belediye Kültür Salonunda yapılan toplantıya Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Dernek Genel başkanı Vehbi Güleç, Antalya şube başkanı İbrahim Ekmekçi, Akseki şube başkanı Mürşit Pişkin ile dernek üyeleri katıldı.
     Kaymakam Çeviren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ticaretin başkenti olarak bilinen Aksekide ticaret kongresi düzenlemek istediklerin söyledi.
     Türkiye ve başka ülkelerde Aksekili birçok işadamı olduğunu, işadamlarının tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade eden Çeviren, kongre ile ilçeye ekonomik olarak önemli kazanımlar sağlanabileceğini kaydetti.
     Çeviren, ilçede yapmayı planladıkları Botanik Bahçesi Projesi ve Ulusal Gözlemevi Projesi hakkında da bilgi verdi.
     Dernek genel başkanı Güleç ise, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla İGA A.Ş.yi kurduklarını belirterek, yolun başında olduklarını, çalışmaların meyvesini en kısa zamanda alacaklarına inandığını ifade etti.
     Toplantının başkanlığını yapan Prof. Dr. Oktay Yeğen de, Türkiyede yılda 12 bin ton kekik hasat edildiğini, bunun yaklaşık 9 bin tonunun ihraç edildiğini, 3 bin tonun ise yurt içinde tüketildiğini bildirdi.
     Dünyada yetişen yaklaşık 100 tür kekiğin 33ünün Türkiyede yetiştiğini ifade eden Yeğen, Akseki ve İbradı ilçeleri coğrafi nedenlerden dolayı turizmden yeterince yararlanamıyor. Buna karşın bu ilçelerin kekik yetiştiriciliğine müsait iklimi var. Gelir ve bölgedeki istihdamın artması için bölgeye kekik yağı işleyen bir fabrikanın kurulması gerekir diye konuştu.
     (AÇ-HS)
<< Önceki Haber Akseki Eğitim Hayratı Derneği toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER