Akşehir Yörük Türkmen Kültür Şöleni

Akşehir Yörük Türkmen Kültür Şöleni -Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -Kanaatimce bir bütün olarak Türk milleti Yörüktür. Çünkü hepimiz Orta Asyadan geldik


KONYA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kanaatimce bir bütün olarak Türk milleti Yörüktür. Çünkü hepimiz Orta Asyadan geldik dedi.
     Kamalak, Konyanın Akşehir ilçesi Cankurtaran köyü Deve Boyu Yaylasında bu yıl 16ncısı gerçekleştirilen Akşehir Yörük Türkmen Kültür Şöleninde, kendisinin de Yörük çocuğu olduğunu söyledi.
     Şölende bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kamalak, Kanaatimce bir bütün olarak Türk milleti Yörüktür. Çünkü hepimiz Orta Asyadan geldik. Orta Asyadan gelip Anadoluya yerleşmişiz, yerleşik hayata da yavaş yavaş geçmiş durumdayız. Ancak duyduk ki bir kısım Yörük, dağlardan ayak çekmiş. Yörük geleneği, yaşam biçimi bizim için önemlidir. Onların yaşadığı bazı sorunlar var, bu sorunların takipçisi olacağız diye konuştu.
     MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise Yörük şuurundan bahsederek, Yörüklerin yılda bir kez bile olsa bu ülkenin dağlarında bayrağı dalgalandırmanın gururunu yaşadığını belirtti.
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da Bu şenlikler, birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesidir. Biz burada birlik ve beraberliği temsil ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir : Bayram Uygun / Murat Aslan
     Yayıncı : Murat Taydaş
<< Önceki Haber Akşehir Yörük Türkmen Kültür Şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER