Aksarayda çiftçilere damızlık koç dağıtıldı

Aksarayda çiftçilere damızlık koç dağıtıldı -Vali Altınok: Sayıdan ziyade daha kaliteli, verimli ve daha fazla para eden hayvanlar üretebilmemiz lazım


AKSARAY (A.A) - Aksarayda küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için çiftçilere 250 baş damızlık koç dağıtıldı.
     Vali Selami Altınok, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, Valilik olarak hayvancılığın geliştirilmesi için yürütülen projelere büyük önem verdiklerini söyledi.
     Son yıllarda tarım ve hayvancılıkta çok büyük ilerlemelerin kaydedildiğini vurgulayan Altınok, Ancak hayvan varlığı olarak istenilen noktada değiliz. Hayvansal ham maddeye dayalı sanayi geliştikçe kaliteli hayvancılık yapılması daha çok önem arz ediyor. Sayıdan ziyade daha kaliteli, verimli ve daha fazla para eden hayvanlar üretebilmemiz lazım dedi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da son 20 yılda Türkiyede koyun sayısında önemli azalma olduğunu ifade etti.
     Bu azalmanın, birim koyun başına verimlilik artışı ile desteklenemediği için sadece koyun ürünleri üretiminde değil, toplam et, süt, deri üretiminde de önemli gerilemelere neden olduğunu vurgulayan Zabun, ülkemizde TÜİK verilerine göre, sağılan koyun sayısı 2002 yılında 13 milyon iken, 2011de yılında bu sayının 10 milyona kadar gerilediğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından toplam maliyeti 125 bin lira olan proje kapsamında 250 çiftçiye damızlık koç dağıtımı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Aksarayda çiftçilere damızlık koç dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER