Aksarayda Kardeşlik Köprüleri programı

Aksarayda Kardeşlik Köprüleri programı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) ve Kimse Yok mu Derneği tarafından düzenlenen Kardeşlik Köprüleri programında Vefa Ödülleri verildi.
     Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, AGİAD Başkanı Reha Güven ve çok sayıda davetli katıldı.
     Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, geçtiğimiz Kurban Bayramında Kimse Yok mu Derneği ve AGİAD tarafından yapılan yardımların anlatıldığı barkavizyon gösterileri ile devam etti.
     Programa katılmak için Kırgızistandan Aksaraya gelen Almaz Musuralieve Kırgızistan-Aksaray kardeşliği adına Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından plaket verildi.
     Palta, burada yaptığı konuşmada Türkiyede ve yurt dışında yapılan güzel hizmetleri takdir ettiklerini ve çok duygulandıklarını söyledi.
     Vali Selami Altınok ise Türk milletinin değerlerinin dünyanın neresinden olursa olsun muhtaç olan ihtiyaç sahibi herkese yardım eli uzatmayı gerektirdiğini ifade etti.
     Milletvekili İlknur İnceöz de, Biz artık hem siyasi olarak hem de birey olarak küresel kardeşliği başlattığımız bir noktadayız. Bu küresel kardeşliğin sürdürülebilmesi için bir tane yardım edilecek kimse kalmayana kadar, Kimse Yok mu demeye ve hep beraber el ele yürümeye devam edeceğiz dedi.
     Programda, Kurban Bayramında depremin birinci yıl dönümü nedeniyle Vana giden AGİAD üyesi işadamları ile Kırgızistanda ve Aksarayda bayramı ihtiyaç sahipleri ile geçiren gönüllülere Vefa Ödülleri verildi.
     Konuşmaların ardından Almaz Musuraliev, Vali Altınok ile Belediye Başkanı Paltaya Kırgızistandan getirdiği Çapani adlı Kırgız kıyafetini hediye etti.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksarayda Kardeşlik Köprüleri programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER