Akil İnsanlar Heyetinin Elazığ temaslarının ardından

Akil İnsanlar Heyetinin Elazığ temaslarının ardından -Elazığda, heyetin ziyaret ettiği bir şehit ailesi ile bazı kanaat önderleri, çözüm sürecine ilişkin görüşlerini AA muhabiriyle paylaştı -Şehit Piyade Üsteğmen Fikret Çetenin bab


ELAZIĞ (A.A) - Bestami Bodruk - Emrah Gökmen - Elazığda, Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyetinin ziyaret ettiği bir şehit ailesi ile bazı kanaat önderleri, çözüm sürecine ilişkin görüşlerini Anadolu Ajansı (AA) muhabiriyle paylaştı.
     Iğdırda 1993 yılında askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Fikret Çetenin babası Mehmet Çete, heyetin 12 Nisandaki ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Heyet üyelerine dua ettiklerini belirten Çete, başka annelerin yüreğinin yanmamasını istediklerini dile getirdi.
     Herkesi çözüm sürecine destek vermeye çağıran Çete, "Şehit olmaya ben de hazırım ama bundan sonra hiçbir ailenin, kimsenin canı yanmasın. Bu ateş, düştüğü yeri yakıyor artık kimseyi yakmasın. Bunun biteceğine inanarak akil insanları kabul ettim. Bu süreçte yanlış yapanları da kınıyorum" diye konuştu.
     Şehidin annesi Ruhiye Çete ise "O yürek yangınını, halen taşıyorum. 20 sene oldu" dedi.
     Terörün bitmesini istediklerini belirten Çete, "Kardeş kardeşi vuruyor, niye- Şimdi bir ülkenin devlet başkanı bunu istiyorsa bunun bitmesini bizim de istememiz lazım, onları uyarmamız lazım, başka çaremiz yok" ifadesini kullandı.
     Kentteki kanaat önderlerinden Celal Erdoğan ise heyet üyelerinin kendisini ziyaretinde barışı konuştuklarını söyledi.
     Türkiyede toplumun tüm kesimlerinin hep bir arada yaşadığını vurgulayan Erdoğan, kimsede ayrıştırma düşüncesi olmadığını ifade ederek, "Muhabbetimiz, sevgimiz vardı. Bu kin, nifak, dış mihrakların oyunudur. 38 sene geçti, bu işi durduramadılar, barışı getiremediler" diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın öncülüğünde başlatılan sürecin önemine dikkati çeken Erdoğan, "Tayyip Erdoğan, benim nazarımda çok iyi bir liderdir çünkü barış dediği dakikadan itibaren millet nefes aldı" dedi.
     Erdoğan, barıştan yana olduğunu sözlerine ekledi.
    
     -"Barış ve gönül elçileri"-
    
     Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu da Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öğretmenlik yaptığını ve insanların psikolojik durumunu çok iyi bildiğini söyledi.
     Çözüm süreciyle "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışının hakim olmaya başladığını vurgulayan Ormanoğlu, egemenliğin sahibi milletin de yavaş yavaş konuşmaya başladığını belirtti.
     Akil insanların, Elazığda iki gün ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Ormanoğlu, onlara "barış ve gönül elçileri" denilmesinin daha doğru olacağını söyledi.
     Ormanoğlu, bu süreçte herkesin çözüm için bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Akil İnsanlar Heyetinin Elazığ temaslarının ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER