Akhisar Zeytin Üreticileri Birliğinin kuruluş başvurusu

Akhisar Zeytin Üreticileri Birliğinin kuruluş başvurusu yapıldı


MANİSA (A.A) - Akhisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçede Zeytin Üreticileri Birliğinin kurulması için yürütülen çalışmalar tamamlandı.
     Akhisarda yaklaşık 6 aydır kuruluş çalışmaları süren Zeytin Üreticileri Birliğinin son aşamasına gelindi. Akhisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Akif Şenyürek, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve üretici birliği geçici yönetim kurulu, Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebiyi makamında ziyaret ederek kuruluş dilekçesini teslim etti.
     Akhisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenyürek, ilçede 12 milyon zeytin ağacının bulunduğunu ve 120 bin ton zeytin üretimi yapıldığını belirtti. İlçenin Türkiyenin zeytinin merkezi olduğunu dile getiren Şenyürek, Ürün kalitesinin arttırılması, standardının sağlanması ve pazarın istediği ürünün üretim planlanmasının yapılabilmesi için gerekli olan birliğin kurulması için 6 aylık bir çalışma yürüttük. Bu süreçte köylerde üreticileri bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenledik. Birlik için 494 kurucu üye ile istenilen evraklar Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildi dedi.
     Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ise birlik başvurusunun incelendikten sonra onay için bakanlığa gönderileceğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Özdemir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Akhisar Zeytin Üreticileri Birliğinin kuruluş başvurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER