Akdeniz Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası akredite

Akdeniz Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası akredite edildi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesinin Avrupa Bilgi Aktarım Ağı olarak oluşturduğu Eurodesk Temas Noktası akredite edildi.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisinin 2012 yılında gençlik alanında Avrupa fırsatları konusunda gençlere ve kente daha kolay ulaşması için Eurodesk Temas Noktası oluşturduğunu, bunun da akredite edildiğini bildirdi.
     Tüm AB ve diğer program ülkelerinde kurulan Eurodeskin, Türkiyede Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildiğini anımsatan Kurtcephe, şunları kaydetti:
     Gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermek amacıyla faaliyette bulunan Eurodeskin Türkiye Temas Noktaları yetkilendirildi. Bu kapsamda ücretsiz soru yanıtlama hizmeti, soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması konularında hizmet verilecek.
     Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan da Eurodesk Temas Noktasında gençlerin yurt dışına nasıl çıkabilirim, gençlik projelerine nasıl katılırım, Avrupanın herhangi bir yerinde bir şeyler yapma gibi istek ve sorularına daha etkin cevap verilebileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası akredite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER