Akdeniz Üniversitesinde trafik sorunları tartışıldı

Akdeniz Üniversitesinde trafik sorunları tartışıldı -Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Aktuğ: -Trafik probleminin yüzde 15i polisin denetimiyle ilgili. Polis denetimlerini yüzde 100 yapsa bile bu problemin sadece yüzde 15


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, Trafik probleminin yüzde 15i polisin denetimiyle ilgili. Polis denetimlerini yüzde 100 yapsa bile bu problemin sadece yüzde 15i çözülebiliyor dedi.
     Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, trafikte yaşanan problemleri çözmek ve sorunları tespit etmek amacıyla Akdeniz Üniversitesi Senato Salonunda öğretim üyelerinin katılımıyla toplantı düzenledi.
     Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Aktuğ, Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak trafikteki sorunlarını tespit ettiklerini söyledi. Aktuğ, tespit edemedikleri bazı sorunlar olduğunu belirterek, Akdeniz Üniversitesinden destek istediklerini dile getirdi.
     Tıp, Mühendislik, İletişim ve Eğitim Fakültesindeki öğretim üyelerinin kendilerine bilimsel destek verdiğini belirten Aktuğ, Bu problemi çözmek için çeşitli kurumlarla işbirliği yapmak zorundayız. Ortada bir yangın var ve herkes bu yangını söndürmek için su atıyor. Yangına farklı zamanlarda su atıldığı için yangın sönmüyor. Biz bu yangına hep birlikte su atmaya çalışıyoruz dedi.
     Trafikte eğitim, mühendislik hizmetleri, denetleme ve ilkyardım şeklinde 4 önemli kural belirlediklerini anlatan Aktuğ, Trafik probleminin yüzde 15i polisin denetimiyle ilgili. Polis denetimlerini yüzde 100 yapsa bile bu problemin sadece yüzde 15i çözülebiliyor. Sorunun yüzde 25i mühendislik, yüzde 60ı ise eğitimle ilgili diye konuştu.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesinde trafik sorunları tartışıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER