Akdeniz Oyunlarına doğru

Akdeniz Oyunlarına doğru -Mersin Valisi Güzeloğlu: -Hiçbir tesisimizde gecikme söz konusu değildir


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden hiçbir tesiste gecikmenin söz konusu olmadığını bildirdi.
     Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden, 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumunda incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
     Güzeloğlu, burada düzenlediği basın toplantısında, Akdeniz Oyunlarının 24 Akdeniz ülkesinin sporcularının buluştuğu büyük bir şölen olacağını söyledi.
     Son yıllarda dünya çapındaki organizasyonların Türkiyeye getirilmesinde büyük başarıların elde edildiğini hatırlatan Güzeloğlu, Türkiye, uluslararası alanda birçok organizasyonu büyük bir başarıyla tamamlamanın onurunu yaşadı. Erzurumdaki Kış Oyunları, Trabzondaki Gençlik Oyunları ve İzmirdeki Üniversiad, ülkemizin her şeyin en iyisini yapacak bir ülke olduğunu ortaya koydu dedi.
     Akdeniz Oyunlarının Türkiyeye önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     Mersin olarak, büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak kent olmanın onurunu yaşıyoruz. Mersinde yapımı devam eden tesislerin yatırım tutarı 500 milyon lirayı aşmış durumda. Oyunlar için var olan tüm tesislerin yenilenme işlemlerinin yanı sıra kente büyük tesisler kazandırdık. Bunların en önemlisi Mersin Stadyumudur. Kent merkezinde yapımı süren 7 bin 500 kişilik spor salonu hemen hemen tamamlandı. Hiçbir tesisimizde gecikme söz konusu değildir. 1 Haziranda tamamlanacak olan stadyum, Türkiye ve dünya sporuna armağan edilecek. Hedefimiz, ülke olarak Akdeniz Oyunlarında şimdiye kadar elde edilenlerden daha fazla başarı yakalamaktır.
     Firma yetkilileri de inşaatta şu anda 600 kişilik bir ekiple çalışmalara devam ettiklerini, bu sayının mart ayı sonunda bine ulaşacağını belirtti.
     Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost da, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen stadyum otoban ve çevre bağlantı yollarının yapım işinin tamamlanması için çalışmaların hızlandırıldığını anlattı.
     Çalışmalar kapsamında 5 köprü yaptıklarını, köprülerden 4ünün tamamlandığı kaydeden Dost, Stadyumun bağlantı yolları mayıs ayından önce tamamlayacak. Yollar, otoyol gibi olacak. Çalışmalarımızı tamamladığımızda stadyumun ulaşım sorunu kalmayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER