Akdağmadeninde Ayasofya için imza kampanyası

Akdağmadeninde Ayasofya için imza kampanyası


YOZGAT (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği Akdağmadeni Şubesi, Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.
     Kültür Merkezi önünde düzenlenen imza kampanyası öncesi konuşan, Anadolu Gençlik Derneği Akdağmadeni Şube Başkanı Salim Açıkel, Ayasofyanın İstanbulun fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürüldüğünü hatırlattı.
     Ayasofyanın cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlatıklarını ve herkesin kampanyalarına destek olmasını isteyen Açıkel, şunları kaydetti:
     "İstanbulun, 1204de Latinler tarafından istilasında yağmalanan ve tahrip edilen ve daha sonra tekrar Bizansın eline geçtiğinde bir harabe şeklinde olan, birkaç kez onarım gören, buna rağmen azametine yakışır bir ilgiyi göremeyen Ayasofya, fetihten hemen sonra temizlenip camiye dönüştürülmüştür. İstanbulun ilk cuma namazı burada kılınmıştır. İlk cuma namazının hutbesini Fatih Sultan Muhammed okumuş, namazı da Akşemseddin kıldırmıştır. Fatih Sultan Mehmet ilahi bilgelik ve yada kutsal bilgelik anlamına gelen Ayasofyanın adını değiştirmemiş, uğruna verilen şehitler adına Peygamber müjdesine nail olan o güzel ordu adına, Peygamber müjdesine nail olan o güzel kumandan adına Ayasofyanın cihetini Beytullaha çevirmiştir."
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Akdağmadeninde Ayasofya için imza kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER