Akdağmadeninde 2/B arazileri

Akdağmadeninde 2/B arazileri bilgilendirme toplantısı yapıldı


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni ilçesinde 2/B arazilerinin satışı konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Akdağmadeni Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, Milli Emlak Müdürü Şahin Canpolat ve muhtarlar katıldı.
     Toplantıda konuşan Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, orman vasfını kaybetmiş arazilerin mülkiyetinin kullananlara satılmasına ilişkin Maliye Bakanlığı ve diğer bakanlıklarca ortak bir çalışma yapıldığını ifade ederek, Yozgat genelindeki 6 bin 900 dosyadan çoğunluğunun Akdağmadeni ilçesinde bulunduğunu söyledi.
     Defterdar Mustafa Işık ise, devletin 2/B arazilerinin satışında 30 milyar civarında bir gelir beklediğini belirterek Bizler, sizler, esnaflar, şirketler vergimizi vereceğiz ki devletimiz bize hizmet etsin. Vermeden almak Allaha mahsustur. Bu paralar sonuçta sizlerin, bizlerin hizmetine harcanacak, iyi üniversiteler, iyi yollar bu paralarla yapılacak diye konuştu.
     Milli Emlak Müdürü Şahin Canpolat da, kanunun yürürlüğü girdiktin sonra 6 ay içerisinde müracaat edilmesi gerektiğini kaydederek Düzenlemeyle satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70i olarak belirlenirken, peşin veya taksitle ödeme seçeneği bulunuyor. Peşin ödemelerde yüzde 20, belirlenen bedelin yarısının peşin ödenmesi halinde ise yüzde 10 indirim uygulanacak. Taksitli satışlarda 4 yılda 8 eşit taksitlendirme yapılacak dedi.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Akdağmadeninde 2/B arazileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER