Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Başaran:

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Başaran: -Lisanslı depocuk, şartları tam oluşmadığı için şu an itibariyle üreticinin istifade edebileceği bir sistem değil


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, lisanslı depoculuğun şartlarının tam oluşmaması nedeniyle şu an itibariyle üreticinin istifade edebileceği bir sistem olmadığını söyledi.
     Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisanslı depoculuğun gelişmesi için bazı şartların oluşması gerektiğine dikkati çekerek, Üreticilerin depolara kolay ulaşabilmesi gerekiyor. Depoların uygun yerlerde olması gerekiyor. Depoların kira bedeli uygun şartlarda olması gerekir. Ya da hiç alınmaması gerekir. Stopajın üreticiye uygulanmaması gerekir ki üreticiler depoya araç tutarak rahatça ulaşabilsinler dedi.
     Bu şartların yerine getirilmemesi halinde lisanslı depoların, ihracatçıların ve tüccarların stok müessesesi haline geleceğini savunan Başaran, Lisanslı depoculuğun şartları tam oluşmadığı için şu an itibariyle üreticinin istifade edebileceği bir sistem değil ifadesini kullandı.
     Başaran, lisanslı depoların, fındık fiyatlarına etkisinin olmayacağına dikkati çekerek, Çünkü depoya giren fındık, borsaya girmiş olacak. Yani bir şekilde üreticinin elinden çıkmış olacak. Dolayısıyla üreticinin fındığını elinde tutması daha avantajlı. Lisanslı depoculuk yönetmeliğinde buna uygun değişiklik de yapılmalıdır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Başaran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER