Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Berberoğlu:

Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Berberoğlu: -2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için tüm ilçe okullarımızı hazırladık. İnşallah 4+4+4 eğitim sistemimizde en iyi şekilde hizmet vereceğiz


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberoğlu, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için tüm ilçe okullarının hazır olduğunu belirterek, 4+4+4 eğitim sistemiyle en iyi şekilde hizmet vereceklerini bildirdi.
     Berberoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilçedeki okullarda önemli değişiklikler yaptıklarını ifade ederek, birçok okulun dönüşüme uğradığını söyledi.
     Yeni eğitim ve öğretim yılı için tüm ilçe okullarında hazırlıkların bittiğini aktaran Berberoğlu, İnşallah 4+4+4 eğitim sistemimizde en iyi şekilde hizmet vereceğiz. Bu yıl 66 ay ve üzerinde 691 öğrenci ile 60 ve 66 ay arasında 219 öğrenci birinci sınıfa başladı. 2 bin 156 öğrenci lise ve dengi okullarda, 4 bin 180 öğrenci de ilköğretim okullarında eğitim görecek. Yeni yılımız öğrencilere ve velilerimize hayırlı olsun dedi.
     Akçakocada taşımalı eğitim sistemi için ihalelerin yapıldığını bildiren Berberoğlu, şunları kaydetti:
     Akçakoca köylerinde okuyan 809 ilkokul ve ortaokul öğrencinin, merkezdeki okullara taşınması için ihale yapıldı. İnşallah en kısa zamanda taşınma işlemi gerçekleşecektir. Ayrıca bu öğrencilerimize öğle yemeği de verilecek. Bu yıl kesintisiz eğitim ve öğretim yılında lise ve dengi okulların tamamı taşıma kapsamına alınmış olup, 5 kilometre ve daha fazla uzaktan gelecek 607 öğrencinin taşınması planlanmaktadır.
     İlçede sınıf öğretmenine ihtiyaç duyulmadığına dikkati çeken Berberoğlu, ihtiyaç fazlası öğretmenlerin sınıf açılarak, branş öğretmenlerinde doğacak muhtemel eksikliklerin de okullar arasındaki görevlendirmelerle giderileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Berberoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER