Akçakoca Kent Konseyinden ücretsiz kitap dağıtımı

Akçakoca Kent Konseyinden ücretsiz kitap dağıtımı


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Kent Konseyi tarafından okullara ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştirildi.
     Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman, yaptığı açıklamada, Kent konseyi olarak eğitime yönelik faaliyetleri sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda okullara 6 bin adet ücretsiz kitap ile 2 bin adet CD dağıttıklarını bildirdi.
     Sponsor kuruluşların yardımıyla bu çalışmalara devam edeceklerini aktaran Yaman, Çocuklarımız böylelikle bilime daha yakın olacak. Onlara birer örnek ve fikir oluşturacak dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberoğlu da eğitime yönelik yapılan hizmetlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Eğitimci-Yazar Kenan Okan ise 62 yıldır eğitime yönelik çalışmalarda yer aldığını anlattı.
     Akçakocanın bilim kenti olmasını istediğini dile getiren Okan, Evrensel olarak çocuklar 4 yaşından itibaren bilim öğrenebilir. İngilterede 5 yaşında bir çocuğa bahçe süpürgesinde yaptığı bir değişiklikten dolayı patent verilmiştir. Demek ki 5 yaşındaki bir çocuk icat yapabilir. Kent Konseyi üyelerinin çabalarıyla 3 tane kitap yayımlandı. Dağıtılan kitaplarda 512 tane bilimsel deney var. Bunlarla çocuklarımız kendilerini geliştirecek ve bilim üreteceklerdir diye konuştu.
     Kent Konseyi üyeleri, Eğitimci-Yazar Kenan Okanın bilimsel deney setinden oluşan 6 bin adet kitabı, Gönül Yavuz İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle öğrencilere dağıttı.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Akçakoca Kent Konseyinden ücretsiz kitap dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER