Akçakoca Organik Fındık çalışmaları

Akçakoca Organik Fındık çalışmaları -Akçakoca Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Deneği Başkanı Cesur: -Öncelikli hedefimiz organik fındık üretip satmak


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Deneği Başkanı Ahmet Cesur, Akçakoca için öncelikli hedeflerinin organik fındık üretip pazarlamak olduğunu söyledi.
     Cesur, düzenlediği basın toplantısında, Akçakocada organik tarım alanların gün geçtikçe arttığını ve 210 bin dekar ekili fındık alanı olduğunu, bunun yaklaşık 3 bin dekar alanının organik olduğunu belirterek, 3 bin dekar alanı 210 bin, Akçakocada bütün fındık alanlarını organik alan yapmayı hedefliyoruz dedi.
     Organik tarım için bazı şartların olması gerektiğinin altını çizen Cesur, Bir alanın organik tarım olması için 3 yıl geçmesi gerekiyor. Bu 3 yıl zaman zarfında gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra organik tarım alanı oluyor. Şu anda 109 kişi organik tarım yapıyor. 80 kişi ise geçiş döneminde. İlerleyen zamanlarda bu sayının artacağını umut ediyorum diye konuştu.
     Cesur, organik tarımın ham maddesinin Akçakocada olduğunu belirterek, Akçakocada organik fındık için ham madde var. Çalışacak insan gücü var. Organik fındığı satacak piyasa var. Bütün şartlar yerinde. Sadece organik fındığı üretmek kalacak. Bu organik fındığı ürettiğimiz de Akçakoca için bulunmaz bir velinimet olacaktır. Bunu da başaracağımızı umut ediyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Soner Şen / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Akçakoca Organik Fındık çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER