Akçakaleye top mermisinin düşmesi

Akçakaleye top mermisinin düşmesi -Türk Kızılayı psikososyal destek ekibi, ilçede yürüttüğü çalışmalar kapsamında 2 binden fazla kişiyle görüştü -Ekip vatandaşlara süreci atlatana kadar destek vermeye devam edecek (F


ŞANLIURFA (A.A) - Türk Kızılayı psikososyal destek ekibi, Suriyedeki olaylardan etkilenen ve karşı taraftan ateşlenen top mermisinin isabeti sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği Akçakalede yürüttüğü çalışmalar kapsamında 2 binden fazla kişiyle görüştü.
     Aralarında psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarınında bulunduğu ekip, Türkiye sınırındaki Suriyenin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar ve ilçeye de zaman zaman isabet eden top mermilerinin ardından ilçede başlattığı çalışmaları sürdürüyor.
     Özellikle bir süre önce top mermisinin isabet etmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği Yeni Mahallede çalışmalarını yoğunlaştıran ekip, 205 evde yaklaşık 2 bin 25 kişi ile görüştü.
     Ekip yine Ceylanpınar Caddesinde oluşturduğu Psikososyal Destek Biriminde de bireysel görüşme ve psikolojik bilgilendirme çalışmaları yaptı.
     Gerçekleştirilen görüşmelerde, vatandaşların içinde bulundukları sürecin psikososyal etkileri, bunların yol açtığı belirtiler ve bu etkilerin nasıl giderilebileceğine yönelik psikolojik bilgilendirme sağlandı.
     Görüşmelerde vatandaşlara süreç boyunca kendilerine destek olunacağı mesajını veren ekip, vatandaşların özellikle patlama seslerinden olumsuz etkilendiğini tespit etti.
     Türk Kızılayı psikososyal destek ekibi çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik destek faaliyetlerine de ağırlık verdi.
     Bu çerçevede çeşitli drama, boyama ve oyun gibi etkinliklere çocukların yoğun katılımını sağlayan ekip, Şanlıurfa Belediyesi tiyatro ekibiyle de işbirliği yaparak bazı okullarda çocuk oyunları sahnelenmesini sağladı.
    
     -Destek sürecek
    
     Kızılay Psikososyal Destek ekibi psikologlarından Eda Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık bir aydır yoğun bir çalışma sürdürdüklerini söyledi.
     Gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin izlenimlerini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Hane ziyareti ve bireysel görüşmelerde en çok rastladığımız korku ve endişenin yüksek olmasıydı. Fakat bunun olağan olduğunu onlara söyledik, onlara bu süreçte yanlarında olacağımızı söyledik. Bu süreç bitene kadar onların yanlarında olacağımızı ve onlara psikososyal destek faaliyetlerimize devam edeceğimizi ifade ettik. Psikososyal faaliyetlerimiz devam ediyor ve biz de bu süreci verimli geçirmeye çalışıyoruz, buradaki insanların yanlarında olmaya çalışıyoruz, onları dinliyoruz ve gerekli yönlendirmelerimizi yapıyoruz.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER