Akçakaleye top mermisinin düşmesi

Akçakaleye top mermisinin düşmesi -GSO Başkanı Konukoğlu: -Suriye kaynaklı olaylar karşısında temkinli bir tutum sergilenmeli, adımlar hassasiyetle atılmalıdır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Suriye tarafında ateşlenen top mermisinin Akçakaleye düşmesine ilişkin, Suriye kaynaklı olaylar karşısında temkinli bir tutum sergilenmesi ve adımların hassasiyetle atılması gerektiğini bildirdi.
     Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyeden atılan top mermisinin Akçakaleye düşmesi sonucu 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, olayda ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
     Suriye tarafında yaşanan gelişmelerin barış ve huzur ortamını bozmasından endişe ettiklerini Konukoğlu, tarihe dayalı komşuluk, kardeşlik, dostluk ve akrabalık bağları bulunan Suriyede yaşanan iç sorunların da bir an önce sona ermesini temenni ettiklerini vurguladı.
     Türkiyenin bölgesinde istikrarın ve barışın garantisi bir ülke olduğununu dile getiren Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Türkiye büyük bir devlettir, bağımsızlığına yönelik tehditlere ve saldırılara karşılık verecek güce sahiptir. Fakat dün olduğu gibi gelecekte de dost ve kardeş olacağımızdan şüphemiz bulunmayan Suriye kaynaklı olaylar karşısında temkinli bir tutum sergilenmeli, adımlar hassasiyetle atılmalıdır. Temennimiz bölgede huzur ortamının ve barışın devam etmesi yönündedir, kardeş ülke Suriye ile ilişkilerin eski parlak günlerine dönmesidir.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER