Akçakaleden kısa

Akçakaleden kısa - kısa -Genç girişimcilerden köye halı saha


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, bir köyde girişimciler tarafından yaptırılan halı sahanın açılışını yaptı.
     Ohali köyünde 2 bin metrekare alan üzerine kurulan halı sahanın açılışına katılan Kaymakam Aygöl, burada yaptığı konuşmada, Akçakalenin nüfusunun 90 bin, Harran ilçesiyle birlikte bu rakamın 116 bini bulduğunu belirtti.
     Nüfusun yüzde 80inin gençlerden oluştuğuna işaret eden Aygöl, genç nüfusun yaşadığı bölgede spor alanlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
     Bu kapsamda spor salonu ve spor alanları oluşturduklarını aktaran Aygöl, bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.
     Konuşmanın ardından sahanın açılışını Kaymakam Aygöl, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Akbey yaptı.
    
     -Kadın ve Eğitim ve Kültür merkezi sayısı 50ye ulaştı
    
     Akçakale Kaymakamlığınca geçen yıldan bu yana yaptırılan Kadın ve Eğitim ve Kültür Merkezlerinin sayısı 50ye ulaştı.
     Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Kaymakam Şefik Aygöl, Bulutlu, Kepezli ve Ohali köylerinde düzenlenen Kadın ve Eğitim ve Kültür Merkezi temel atma törenlerine katıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam Aygöl, sayıları 50yi bulan ve önceleri eleştirilen merkezlere artık köylülerin de sahip çıkmaya başladığını belirtti.
     Eğitim merkezlerin yaygınlaşmasında destek veren tüm köylüleri tebrik eden Aygöl, Çünkü onlar bu işe inandılar ve bize inandılar. Bu kurumların yeni nesillere hayırlı hizmetler vereceğine inanıyoruz, hayırlı olsun şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER