Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil:

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: -Türkiyenin büyümesini destekleyecek, sağlıklı, karlı, sermayesi güçlü bir bankacılık sistemi söz konusu. Bu tabii Türkiyenin bundan sonraki büyümesi için bir fırsat diye düşünüyoruz


MALATYA (A.A) - Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiyenin büyümesini destekleyecek, sağlıklı, karlı, sermayesi güçlü bir bankacılık sisteminin olduğunu belirterek, Bu tabii Türkiyenin bundan sonraki büyümesi için bir fırsat diye düşünüyoruz dedi.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoçu ziyaret eden Binbaşgil, Malatyada ciddi bir kredi hacimleri olduğunu ifade etti.
     Topladıkları mevduatın çok üzerinde kredi verdiklerini ve bundan da memnun olduklarını ifade eden Binbaşgil, Büyümek ve sizlere daha iyi hizmet vermek için buradayız. 3 şubemiz, 50ye yakın çalışanımız var. İki şube daha açacağız. Yatırımlarımız devam ediyor diye konuştu.
     Bir gazetecinin, Türkiye ekonomisinin durumunu değerlendirmesini istemesi üzerine Binbaşgil, Türkiye ekonomisinin çok sağlıklı olduğunu düşündüğünü belirtti.
     Türkiyenin çok önemli bir bütçe disiplini olduğunu vurgulayan Binbaşgil, Baktığınız zaman Türkiyenin bütçe açığı yüzde 1,5ların altında bir oranda. Bu özellikle yabancı ülkelerle kıyasladığınız zaman iyi bir orandır. Kamu borcuna baktığınız zaman orada da çok iyi bir noktadayız. Kamu borcunun milli gelire oranı yüzde 40ların altında. Bunlar çok iyi istatistikler. Özellikle dünyada, Avrupada olup bitenlere baktığınız zaman bunlar hakikaten her ülkenin özden duyduğu rasyolar diye konuştu.
     Her ülkenin olduğu gibi Türkiyenin de daha iyi olabileceği alanlar olduğunu ifade eden Binbaşgil, bunların üzerinde de zaten çalışıldığını belirterek, Bunlardan bir tanesi, cari açığımız var. Fakat o da tabii olumlu bir trendde, iyiye doğru gidiyor. Geçtiğimiz sene daha yüksek bir cari açık oranımız söz konusuydu. Bu sene giderek iyileştiriyoruz dedi.
     Cari açık noktasında ülkenin daha iyi noktalara gelmesi için ihracat potansiyelinin artması gerektiğine dikkati çeken Binbaşgil, Türkiyenin tasarrufunu arttırması lazım. Bir de tabii ithalatımıza bakmamız lazım. Özellikle, acaba her şeyi ithal etmek durumunda mıyız- Türkiye özellikle ara mallarını kendi üretebilir mi- Bu konuda ciddi çalışmalar var. Sonuçlarını vermeye başladı. Çok olumlu görüyoruz. Türkiye yükselen bir trend içinde ifadelerini kullandı.
    
     -Ekonomide bankacılık sektörünün rolü önemli-
    
     Türkiyede olumlu olan ekonomide, bankacılık sektörünün rolünün önemli olduğunu ifade eden Hakan Binbaşgil, Bu ülkenin bankacılık sektörü ne kadar sağlam olursa tabii o ülke için o kadar büyük şans diye düşünüyoruz. Türkiyede çok iyi bir bankacılık sektörü var. Çok kuvvetli bir bankacılık sektörü var diye konuştu.
     Birçok ülkenin yaşadığı problemlere bakıldığı zaman, sorunların altında bankacılık sektörü olduğunun görüldüğünü anlatan Binbaşgil, Bizde kesinlikle böyle bir durum yok. Türkiyenin büyümesini destekleyecek, sağlıklı, karlı, sermayesi güçlü bir bankacılık sistemi söz konusu. Bu tabii Türkiyenin bundan sonraki büyümesi için bir fırsat diye düşünüyoruz dedi.
     Türkiyenin 2023 hedefine işaret eden Binbaşgil, Bu çok güzel bir şey. Hepimiz biliyoruz. Birçok ülke kısa vadeyi düşünüyor. Gelecek ay ne yapacağız, bunu düşünüyor ifadelerini kullandı.
     MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise bankacılık sektörünün ciddi anlamda düzene girdiğini ve Türkiyenin sanayisinin gelişmesi noktasında önemli roller üstlendiğini kaydetti. Erkoç, bankaların topladıkları mevduatı tekrar sanayiye dönüştürme, kredi olarak kullandırma noktasında da önemli gayreti olduğunu aktardı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER