AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan: -Ereğliye çevre yolu yapımı için karayolları ekipleri, önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek bir fizibilite çalışması yapacak


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğliye çevre yolu yapımı için karayolları ekipleri, önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek bir fizibilite çalışması yapacak dedi.
     Candan, düzenlediği basın toplantısında, milletvekili seçim sürecinde tersanelerin durumuyla ilgili söz verdiğini ve konuyla ilgili Danimarka ve İngilterede görüşmelerde bulunduğunu söyledi.
     Gelecek yıl Zonguldak il genelinde eğitime yapılacak yatırımların Ereğliye aktarılacağını belirten Candan, şöyle devam etti:
     Ereğlide akıllı hastane yapımı çalışmaları sürüyor. Biran önce buranın bitirilmesini istedik. Hastanenin girişinde orada planda ışıklı bir kavşak görülüyor. Bu ışıklı kavşağın doğru olmadığını söyledik. Bunun için Karayolu Bölge Müdürünü getirdik ve yerini gösterdik. Acil bir hasta trafik ışığına takılmasın dedik. Orada bir plan revizesine gidildi ve şuan yapılıyor. Ereğliye çevre yolu yapımı için karayolları ekipleri, önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek bir fizibilite çalışması yapacak. Yine Gülüç köprüsünden Kışla mevkisine kadar olan bozuk 760 metrelik bölümün havaalanı pistindeki beton asfalt yapımı için söz aldık. Kızılcapınar Barajından Ereğliye gelecek su hattının geçtiği her köye bir su branşmanı bırakılacak. O havzadaki ve o civardaki köylere su vermiş olacağız. Ereğli şehir merkezi haricindeki en büyük sorunumuz sudur. Biran evvel gölet yapmamız gerekiyor. Bu suları gölette tutmamız ve köylerde bu suları kullanmamız gerekiyor. Başka türlü buranın su problemini de çözemeyiz.
     Kandilli yolunun yapımı için söz verdiğini ve bu konuyu halletiğini vurgulayan Candan, Köprülü kavşak şuan genel müdürün onay aşamasında. 2013 yılı bütçesine aldırmak için elimden geleni yapacağım. Bu konuda çok yanıldığımız oldu. Elmatepe rampasının oradan Köprülü kavşak başlayacak ve iç bölümde bu bitecek. Böylelikle Devrek yol ayrımında trafik rahatlayacak. Yeşiltepe-Kepez karayolunda üç üst geçit belirlendi ve ihaleleri yapılacak. Karayolları 15. Bölge Müdürümüz ile görüştüm diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER