AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun:

AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -Su ortak nimettir. Benim suyum, senin suyun olmaz


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, merkeze bağlı Akköy ile Samanlı köyü arasında yaşanan su krizi ile ilgili, Su ortak nimettir. Benim suyum, senin suyun olmaz dedi.
     Milletvekili Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Termale bağlı Akköyde yaşanan su sorununun kendisine iletildiğini söyledi. Yaşanan su kriziyle ilgili çeşitli iddiaların olduğunu belirten Coşkun, Suyun yetersiz geldiğini söylediler. Ben de Yeşil Körfez Su Birliği sorumlusu Salih arkadaşımızla görüştüm. Suyun debisini arttırmasını söyledik. Sağ olsun bir çalışma yaptık ancak Samanlıdan Akköye yine su çıkmadığı ortaya çıktı dedi.
     Akköy muhtarının vanaların kapatıldığını ve kısıldığını iddia ettiğini fakat Samanlı köyü muhtarının bu suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Coşkun, Ben kendi tahminimi söylemek istiyorum. Genelde köylerde bu sıkıntılar hep yaşanır. Yaz geldi mi herkes bağa bahçeye yüklenir. Bizim içme suyu ile bahçelerde kullanılan su birbirine karışıyor. Samanlının bile biraz üst kısmına suyun çıkmadığını biliyorum. Akköye hiç çıkmıyor tabi şeklinde konuştu.
     İki köy arasındaki su sorununun önemli bir konu olduğunu vurgulayan Coşkun, gerekiyorsa barajdan su artırımı yapılabileceğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
     Birbiriyle, köylerimizin nazire yapar gibi veya birbirinin suyunu kesmek gibi bir yanlış yapmasına izin vermeyiz. Su ortak bir nimettir. Benim suyum, senin suyun olmaz. Bu konuyu tekrar muhtarlarla görüşeceğiz. Gerekiyorsa barajdan bir miktar daha su artırımı yapılacak. Samanlı Köyü muhtarının da bir yanlışı varsa bunu mutlaka önlememiz lazım. Hiç bir konuda duyarsız değiliz. Asli görevim olan Yalovada ki insanlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyorum
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER