AK Parti Van Milletvekili Orhan:

AK Parti Van Milletvekili Orhan: Vanın yerleşim alanları, şimdi daha bilimsel ve daha güvenilir bir plan dahiline kavuşmuştur


VAN (A.A) - AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Vanın yerleşim alanları, şimdi daha bilimsel ve daha güvenilir bir plan dahiline kavuşmuştur dedi.
     Orhan, beraberinde il teşkilatından Abdulhekim Karabıyık, Ümit Esengül, Selami Taşdemir, Meral Özdağ ile birlikte İller Bankası Bölge Müdürü Kemal Uyanı makamında ziyaret etti.
     Bölge Müdürü Uyandan yatırım ve projeler hakkında bilgi alan Orhan, deprem sonrası yapılan içme suyu altyapı çalışmaları, imar ve kentsel dönüşüm konularına değindi.
     Hükümetin ilin üst yapısını yeniden inşa etmeye çalıştığını, aynı zamanda altyapı konusunda Van Belediyesine destek olduğunu anlatan Orhan, şöyle konuştu:
     Vanın jeolojik zemin etütleri yapılarak, imar planı zemine uygun bir şekilde yeniden tasarlanıp belediyeye teslim edilmiştir. Bu sayede, Vanın yerleşim alanları, şimdi daha bilimsel ve daha güvenilir bir plan dahiline kavuşmuştur. Bu hizmet, ilimiz için önemli bir teknik kazanımdır. Bunun haricinde yine belediyenin sorumluluğunda olan ve yapmaya imkanlarının olmadığını söyledikleri içme suyu şebekesi onarımı ve yapımı için, AFAD Başkanlığımız tarafından sağlanan 15 milyon liralık hibe kaynakla, İller Bankası tarafından yapılan 40 kilometre şebeke, 5 kilometre terfi hattı, terfi binası inşaatı ve şehir içi içme suyu şebeke hattı yenilenmektedir.
     Bunlara ilave olarak Devlet Su İşleri tarafından 113 milyon 280 bin liraya mal olan Şamran kaynağından söz eden Orhan, burada 47 kilometrelik ikinci ishale hattının yapılmasına başlandığını hatırlattı.
     Van Belediyesine, yeni ishale hattı için sağlanan desteğin Yüksek Planlama Kurulu tarafından karara bağlandığını da aktaran Orhan, Neredeyse hibe niteliğinde olan bu paranın geri ödemesi yaklaşık 40 yıla yayılmaktadır. Bu sayede vatandaşımız, eskimiş borulardan gelen kirli ve sağlıksız su yerine, daha sağlıklı ve daha kaliteli içme suyuna kavuşmakta dedi.
     İller Bankası Bölge Müdürü Uyan ile bir süre yapılacak yatırım ve hizmetler konusunda bilgi alış verişinde bulunan Orhan, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte ayrıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Van Milletvekili Orhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER