AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz: Tarsus Belediye Başkanı keyfi uygulama içindedir


MERSİN (A.A) - AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaza yönelik özellikle yeni yapılacak olan devlet hastanesinin yeri ve su sayacı konusunda sert eleştirilerde bulundu.
     Meniz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, su sayacı ve belediyenin altyapı hizmetlerine katılım payı istemesi konusunda vatandaşlardan yüzlerce şikayet aldıklarını ifade ederek, Konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmada Belediye Başkanı Burhanettin Kocamazın keyfi bir uygulama içerisinde olduğunu gözlemledik. İdari yapıyı elinde bulundurmak; insanlara keyfiyet vermez. Halk mağdur durumdadır. Vatandaşın yanındayız; bununla ilgili olarak gerekli çalışmaları yaptık dedi.
     Meniz, uzun zamandan bu yana gündemde olan Tarsusa 600 yataklı devlet hastanesi yapılması projesinde Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamazın istediği Takbaş mevkindeki alanın dolgu zemin olması nedeniyle hastane yapımına müsait olmadığını kaydetti.
     117 milyon TLye mal olması planlanan hastane ile ilgili paranın hazır olduğunu bir kez daha vurgulayan Hakkı Meniz, Tarsus Belediyesi, zemin etüt çalışması yapmadan Takbaş mevkine hastane yapılmış gibi yol ve altyapı hizmetlerini götürdü. Yapılan zemin etüdünde ise 20 metre derine inilmesine rağmen zeminin sağlam olmadığı raporlandı. İşin ilginç noktası ise binlerce TL para harcayarak Takbaş mevkine altyapı hizmetleri götüren Belediye, nedense etüt için bugüne kadar hiçbir şey yapmamıştır. Yapılan masraflarda ne yazık ki boşa gitmiştir dedi.
     Yeni devlet hastanesini Toprak Su Araştırma Merkezine ait olan ve 82 Evler Mahallesinde bulunan alana yapmayı düşündüklerini ifade eden Meniz, bugüne kadar belirtilen alanla ilgili 6 kez imar değişikliği yapan belediyenin hastane konusunda problem çıkarması durumunda, konuyu bizzat bakanlık aracılığıyla çözüme kavuşturmayı ve Eylül ayında temeli atmayı planladıklarını dile getirdi.
     Meniz, yeni adliye, maliye, SGK, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin inşaatlarının devam ettiğini, Ali Fakı köyü civarında yapılması düşünülen cezaevi, lojistik köy, havaalanı, Berdan nehrinin ıslah çalışmaları, Gülek Karboğazı, Pamukluk Barajı, Sahil Bandı Projesi ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini kaydetti.
     Bu konuyla ilgili parti Ar-Geden sorumlu Başkan yardımcısı Kadir Canlı ise yaptığı konuşmada, CHPnin de su konusunda çalışmaları olduğunu hatırlatarak, Doğru olan neyse biz varız. Bu konuyla yürürlükte olan 1989 yılında çıkan bir kanun var. İl Ticaret Müdürlükleri tarafından yasana istinaden tüm belediyelere bir yazı gönderiliyor. Yazıda kanunu kapsayan ne varsa denetimlerinin yapılması isteniyor. Ve 2015 yılına kadar vatandaşların gerekli olan muayeneyi yaptırması isteniyor. Tarsus Belediyesi ise ne yapıyor- Bunu belirtmeyerek, sanki en kısa süre içerisinde gerekli işlemlerin yapılmasını vatandaşa belirtiyor. Bu kapsama 34 bin abone giriyor. Bu vatandaşlara yazıktır, günahtır dedi.
     (SÖ-ST)
<< Önceki Haber AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER