AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmak:

AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmak: -Son 10 yılda eğitim alanında büyük yatırımlar yapıldı ve önemli projeler hayata geçirildi


SİNOP (A.A) - AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, son 10 yılda eğitim alanında büyük yatırımlar yapıldığını ve önemli projelerin hayata geçirildiğini bildirdi.
     Tokmak, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasının ülkenin geleceği için atılmış büyük bir adım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Ders kitaplarını ücretsiz olarak vererek öğrencilerin sadece derslere odaklanmaları sağlandı. Son 10 yılda eğitim alanında büyük yatırımlar yapıldı ve önemli projeler hayata geçirildi. Üniversite sınavlarında imam hatip ve meslek liseli öğrencilere uygulanan katı sayı eşitsizliğine son verildi. Son 10 yılda 165 adet üniversite yapılarak üniversitesiz şehir kalmadı. 2002 yılında üniversite öğrencilerine aylık 45 lira burs ve kredi ödemesi yapılırken bugün 260 liraya çıktı. Son 10 yılda Türkiye geneline 750 binden fazla bilgisayar gönderilerek öğrencilerin teknoloji ile tanışması sağlandı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Sinop İl Başkanı Tokmak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER